Rebeller af Guds nåde – Luther på moderne dansk

af Martin Villadsen

Martin Luther var en rebel. Derfor er det også rebeller, der skal kommunikere hans budskaber.

Kadavers produktion for præsidiet for reformationsjubilæet i Danmark “ Luther på moderne dansk ” er en serie små animationsfilm med 6 sjove arketypiske karakterer, der relaterer direkte til den moderne perception af rebellen. Dem der gør det anderledes, og er ligeglade med, hvad andre synes. 

Karaktererne er sjove, vedkommende, ærlige, overraskende, karikerede og satiriske for at underholde de unge med noget, de per definition finder ret kedeligt. Vil man vække de unges nysgerrighed og engagement, skal man spille på virkemidler, der relaterer sig direkte til deres egen hverdag og interesser. Vores 6 karakterer snakker 6 forskellige dialekter for at øge mangfoldigheden og skabe kommunikation for en stor del af Danmark. Tilmed er dialekter et emne, der optager mange, fordi de desværre er på vej ud af sproget til fordel for et mere homogent dansk. 

Udfordringen med skrifter eller historier, der er så gamle som 500 år, er at gøre dem relevante i en moderne kontekst. Specielt når man henvender sig til unge. De unge vil underholdes og overraskes, og i dette tilfælde ligger overraskelsen i, at arketyper man normalt forbinder med noget andet, faktisk er ekperter på noget så kedeligt som Luthers teser. 

“ Luther på moderne dansk ” taler til og med de unge, for at skabe identifikation med Martin Luther og Reformationen, der i sit udgangspunkt kan være enormt svært at fatte interesse for som ungt menneske i en moderne verden. 

Herunder ses den første animationsfilm i serien:

Se resten af animationsfilmene “ Luther på morderne dansk ” på Luther2017’s facebook side her.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *