Video til Content Marketing (Part 1)

af Carl Johannes Borris

Dette er del 1 af en større guide. Vil du have tilsendt hele guiden med det samme så klik her.

video content_webgrafik-01

 

Denne guide vil give dig overblik over, hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med planlægning, bestilling og udvikling samt produktion og lancering af video i din content marketing strategi.
Film virker, og det er fremtiden. Det har du sikkert hørt mange gange, men hvordan skal man tilrettelægge sit indhold og distribuere det, så man får det bedst mulige udgangspunkt? Læs med her og dan dig et indtryk af de muligheder du har for at øge effekten af dine visuelle marketing-initiativer.

Video som kommunikationsform er i hastig vækst på digitale medier. Mange undersøgelser viser, at video både øger ROE (return on engagement) såvel som ROI (return on investment). Video anses globalt af marketingfolk, som den form for indhold, der har den højeste ROI.
Kilde: Syndacast

Så giver det vel sig selv. Vi skal lave video, men hvad skal indholdet være? Hvilke historier kan vi fortælle om brandet, der gør brandet relevant og interessant for målgrupperne? – og hvordan distribuerer man bedst video i relation til, hvad man forventer at få ud af det?
Det er ikke hver dag, man bestiller video hos et bureau, og derfor kan man løbe ind i en række udfordringer, som jeg håber, jeg kan klæde dig på til at undgå, når du har læst denne guide.

Kort fortalt
HVORFOR:
Video på sociale medier genererer 1200% flere delinger end tekst og billeder tilsammen.
Kilde: Adelie Studios
I Danmark har 38% af alle YouTube-brugere lavet research på YouTube før de køber et produkt.
(Kilde: TNS Gallup – Denmark)
– og video kan vække følelser og underholde over længere tid.

HVORDAN:
Det handler om at fortælle relevante historier, der kan skabe nye indgangsvinkler til brandet eller produkterne.
På denne måde kan vi begynde at skabe en relation til målgruppen, der øger loyalitet og ROI. Tematiseret indhold, der distribueres over længere tid giver os mulighed for at snakke om det samme indhold fra forskellige vinkler
– og målgruppen snakker med.

HVAD:
Videoerne skal passe til brandet både i indhold og udtryk. Vælg den produktionsform, der passer til netop den aktivitet, du skal lave. Det er tydeligt, at indhold i høj kvalitet performer bedst.
Kilde: Adelie Studios

video content_webgrafik-02

Denne kendsgerning fører naturligvis til at målgrupperne vil skulle forholde sig til endnu mere indhold fra endnu flere aktører, hvilket stiller større krav til indholdets form og strategi.
I Kadaver anbefaler vi ikke nødvendigvis at producere mere indhold, men derimod at producere indhold, der har flere forskellig anvendelsesmuligheder. Man kan ramme bredere med det samme budskab, hvis indholdet designes til at kunne skabe effekt på alle relevante flader med det samme udgangspunkt. Dette kunne være en film, der klippes forskellige versioner af til YouTube, Facebook, Twitter og Instagram og i den forbindelse designes det dybere baggrundsmateriale til LinkedIn, blogs, hjemmeside etc. Dette vil også give større mulighed for, at indholdet kan forblive relevant over længere tid.

Kom godt i gang!
Start med at analysere dine sociale platforme. Hvem følger dig? Hvad liker de? Hvad kommenterer de på? Hvordan kommenterer de? Hvad deler de? osv.
På denne måde bliver du klogere på, hvad dine målgrupper interesserer sig for i din kontekst. Husk at man kan sagtens have forskellige målgrupper, selvom man f.eks. kun har en Facebookside. Det handler bare om, hvordan man tilrettelægger sin annoncering eller hvordan man “recycler” sit content. Se mere her hos IIH Nordic

Tematiseret indhold:
Tematiseret indhold til sociale medier er et virkeligt godt udgangspunkt til en content strategi. Dette vil netop give mulighed for at snakke om det samme emne i længere perioder og understøtte, at dine følgere vil forholde sig mere detaljeret til dit indhold og dermed forstå mere af dit budskab.

Den rette strategi og det rette indhold øger muligheden for at forblive relevant og undgå de såkaldte “døde perioder” mellem de forskellige kampagnelanceringer.

video content_webgrafik-03

Storytelling
Hvilke historier kan vi fortælle?
Storytelling kan deles op i tre hovedkategorier med den tematiserede paraply som strategisk driver.

STORIES:
Hvilke historier kan vi fortælle omkring brandet eller produktet?
– det baserer sig typisk på den eksiterende kommunikationsplatform.
– eller det kan relatere til en direkte positiv effekt af produktet.

UNTOLD STORIES:
Hvad mangler vi at fortælle om brandet eller produktet?
– evt. afledt effekt eller en uset brandstory.
– er der noget vi gerne vil associeres med: trends, løsning på en samfundsmæssig udfordring, eller kan vi genopfinde noget?

OTHER’S STORIES:
Hvem kan fortælle historier for os?
– Ansatte
– Influencers
– Følgere/fans

video content_webgrafik-04

Hermed slutter del 1 af guiden til Video til Content Marketing.

Tak fordi du læste med.

Guiden er udarbejdet af Carl Johannes Borris, kreativ direktør i Kadaver. For uddybende spørgsmål og hjælp til videoproduktion og strategi, kontakt Johannes på 26365015 eller smid en mail.

Vil du hære mere om Kadavers verden, og få inspiration og invitationer til events som kunne være relevant for dig, så meld dig til nyhedsbrevet.

DEL2-NY-05

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *