Video til Content Marketing (Part 2)

af Carl Johannes Borris

Dette er del 2 af en større guide. Vil du have tilsendt hele guiden med det samme så klik her.

Hvad skal målgruppen gøre med dit indhold?
Det er vigtigt at være meget præcis i sin intention med de videoer, man laver. Det er helt fint, hvis man bare gerne vil have så mange som muligt til at se dem, men man kan også få mange andre værdifulde interaktioner ud af aktiviteterne. Her følger overvejelser i forhold til video til content marketing strategi.

Måske vil vi gerne sælge på videoen, hvilket kræver en klar call-to-action, der leder til en landingpage, hvor købet kan foretages direkte. Måske vil vi gerne have kommentarer på videoen, eller måske vil vi have, at folk deler videoen. Er vi ikke præcise i vores primære KPI’er, er det meget svært at evaluere indsatsen for, hvad får man ud af, at målgruppen synes godt om filmen, hvis man i virkeligheden havde mere behov for, at målgruppen delte den? Her er det også relevant at undersøge, hvordan man kan optimere indholdet, altså reposte videoen i en anden form, hvis det ikke går som forventet.

I fastlæggelsen af KPI’erne skal man også være opmærksom på, hvilke medier man vil lancere på. Hvert medie, sin videoform.

Kadavers [Is it “-able” – model] herunder giver forslag til, hvilke KPI’er der kan være relevante. I forbindelse med tilpasning af videoer på sociale medier.

WEBGRAFIK2-01

Hvad skal indholdet kunne?
I udformningen af videoen fra idé til distribution er det også vigtigt at holde sig for øje, hvad vi gerne vil have målgruppen til at føle når de ser den.

Der skal være et hook (Attraction) der kan vække nysgerrighed med det samme, så skal den kunne give målgruppen noget af værdi – noget at holde af (Affection), og holde målgruppen fanget (Attention) hele vejen igennem.

WEBGRAFIK2-02

Lidt om de forskellige former for video til Social Media
Vi har skabt tre hovedkategorier i henhold til, hvordan man kan anskue det generelle indhold derude:

How to/how is:
Videoer som viser, hvordan man bruger produktet, eller hvad produktet kan, er relevant i følgende tilfælde:
– du sælger et konkret produkt f.eks. tøj, køkkenudstyr, tech etc…
– du sælger en service der skal opleves f.eks. hotel, rådgivning, rejser etc.
– du sælger en ydelse som skal vises f.eks. håndværk, behandlinger, services i kommuner etc.

WEBGRAFIK2-03

Entertainment:
Videoer som underholder og giver dit produkt klare associationer til en følelse, el. andet, kan være relevante i følgende tilfælde:
– du sælger et konkret produkt, der har brug for et brandløft.
– dit produkt kan være svaret på en svær problemstilling.
– din ydelse eller produkt er bare underholdende og sjovt.

WEBGRAFIK2-04

Engagement:
Videoer som inviterer målgruppen til at engagere sig på forskellige planer. F.eks. ved selv at uploade video og billeder, eller svare på spørgsmål eller skabe sign ups.
– du sælger et konkret produkt, som brugerne selv kan vise, hvordan de bruger: mad, redskaber, tech. etc…
– din sag eller produkt kræver at målgruppen skriver under el. giver sign ups.
– du har en aktivitet på en landing page, hvor din engagement finder sted.

 WEBGRAFIK2-05

WEBGRAFIK2-07

Filmproduktion er i udgangspunktet en længere process end både tekstarbejde eller billeder, afhængigt af omfang selvfølgelig.
Her er en række ting du skal være opmærksom på, når du bestiller video hos et bureau:

Alle filmprocesser består forsimplet af følgende faser:

WEBGRAFIK2-06

– Sørg for at du får en klar produktionsplan, der stemmer overens med jeres interne arbejdsgang. Skal du f.eks. vende tilbage 2 dage efter fremsendt korrektur, skal organisationen være klar til denne proces.

– Vær præcis i din feedback på korrekturerne. Specielt i postfasen, hvor man eks. lukker klip inden VFX (video effekter) og color grading (farvejustering). Skal man tilbage i klip efter VFX og color grading, skal der bruges ekstra tid i disse processer igen.

– Kortlæg præcist hvilke medier, du skal bruge indholdet på. Det har stor indflydelse på, hvad evt. skuespillere bliver clearet til. Du kan ende i situationer, hvor du ikke kan bruge indholdet f.eks. på din hjemmeside, hvis det ikke fremgår tydeligt af kontrakten og rettighederne fra start.

– Lav en detaljeret brief. Alt for mange processer bærer præg af en for vag briefing. Dette vil også give dig større overblik i evalueringen jvf. afsnittet om KPI’er ovenfor.

– Vær nysgerrig. Spørg om det, du er tvivl om. Folk der arbejder med video har erfaring med, hvad der virker og ikke virker på kameraet. Derfor er det vigtigt at have en god dialog om indholdet, før produktionen startes.

– Det er sjovt at lave film. Det skal det også være for dig. I mange tilfælde er der mulighed for at være med på filmsettet. Det er altid en oplevelse og vil også give dig indsigt i, hvordan filmen bliver til. På denne måde kan du være bedre klædt på til dine korrekturer i postfasen.

Tak for nu
Tak fordi du læste med.

Guiden er udarbejdet af Carl Johannes Borris, kreativ direktør i Kadaver. For uddybende spørgsmål og hjælp til videoproduktion og strategi, kontakt Johannes på 26365015 eller smid en mail på borris@kadaver.dk.

Vil du høre mere om Kadavers verden, og få inspiration og invitationer til events som kunne være relevant for dig, så meld dig til nyhedsbrevet.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *